Hoppa till innehåll

Skapa innehåll

  • av

Svenska kändisar på sociala medier

Det finns många som är väldigt stora på sociala medier. I den här delen kan du läsa om några av de svenskar som har en stor följarskara på sina sociala medier.

Pewdiepie

Pewdiepie eller Felix Kjellberg som han egentligen heter slog först igenom på videoplattformen YouTube där han delade med sig av när han spelade olika populära onlinespel. Sedan dess har hans följarskara fortsatt att växa och bara på Instagram har han 21 miljoner följare. År 2016 blev han utsedd till en av världens mest inflytelserika personer av tidningen TIME och han har fått många priser för sina framgångar. För att inte nämna att han innehar Guinness världsrekord för den med flest prenumeranter på YouTube vilket är 45 miljoner prenumeranter. Han är 33 år gammal och har varit aktiv på Youtube sedan år 2010.

Greta Thunberg

Greta Thunberg föddes år 2003. År 2018 fångade hon mångas uppmärksamhet när hon i samband med riksdagsvalet strejkade utanför regeringen för att uppmärksamma miljöfrågan. Redan då började hon få följare och snart fick hon tala i bland annat FN och flera andra tillställningar och framför flera av världens ledare. Hon har träffat bland annat Emmanuel Macron, påve Fransiskus, Barack Obama och Arnold Schwarzenegger. År 2019 blev hon utsedd till en av världens mest inflytelserika personer och fick även pryda omslaget av tidningen TIMES. Utöver den utmärkelsen har hon fått många andra utmärkelser för sin aktivism. På instagram följs Greta av 14 miljoner personer.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan föddes år 1981 i Skåne och är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna och är även en av de mest följa svenskarna på Instagram med 57 miljoner följare. Redan som ung hade han en talang och ett intresse för fotboll och han har spelar för många eftertraktade fotbollsklubbar. Förutom att han har spelat för det svenska landslaget har han även spelat för Milan, Manchester united, Juventus och Ajax. Han har genom karriären blivit tilldelad flera utmärkelser. Han har till exempel fått priset guldbollen 12 gånger.

Anna Nyström

Anna Nyström är en svensk influencer och träningsprofil. Hon föddes år 1992. Tidigare i livet spelade hon fotboll. Men när hon la fotbollskarriären på hyllan år 2013 fick hon ett ännu större intresse för träning och hon började att lägga upp träningsvideor på Instagram. Idag har hon över 8 miljoner följare på Instagram. Hon är utbildad personlig tränare och har ett eget klädmärke för träningskläder.

Zara Larsson

Zara Larsson är en svensk artist. Hon föddes år 1997 i Stockholm. Zara slog igenom redan som barn då hon vann tv-programmet Talang år 2008. Men det dröjde ett par år innan hon började släppa egen musik. År 2013 släppte hon sin första singel uncover vilket var startskottet på hennes karriär som nått internationella framgångar. Idag följs Zara av 7,8 miljoner följare på Instagram.