Hoppa till innehåll

Övriga sociala medier

  • av

Tiktok och Instagram är numera de appar som har flest aktiva användare. Men det finns även en hel del andra sociala medier som ligger i topp. Här nedan kan du läsa mer om några av dem.

Twitter

Twitter grundades år 2006 och var först tänkt att vara som en mikroblogg där användarna kan dela med sig av korta inlägg på 140 tecken. Men numera kan en så kallad tweet vara upp till 280 tecken. Företaget grundades av Noah Glass, Jack Dorsey, Evan Williams och Biz Stone. I oktober 2022 köptes företaget upp av Elon Musk vilket har gjort många användare onöjda och twitters framtid är därmed något mer osäker.

Facebook

Facebook grundades år 2004 av Mark Zuckerberg, Chris Hughes, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin och Andrew McCollum. På Facebook kan man skapa sin egna profil och lägga till vänner. Flödet består av inlägg från de du följer vilket kan vara både vänner och sidor. Det går även att gå med i olika grupper där du kan diskutera dina intressen eller lägga upp saker till försäljning. Idag används Facebook främst av äldre användare eftersom de yngre föredrar TikTok och Instagram.