Hoppa till innehåll

Internationella kändisar på sociala medier

  • av

Det finns många som tycker att det är intressant att följa sina favoritkändisar på deras sociala medier. De allra största har flera hundra miljoner följare på exempelvis Instagram. I det här inlägget kan du läsa mer om några av de kändisar som är de allra största på sociala medier.

Cristiano Ronaldo

Den som har den allra största följarskaran på sociala medier är ingen mindre än fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo. I skrivande stund har han 529 miljoner följare. Han föddes år 1985 i Portugal och har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare och han har flera andra priser och utmärkelser i bagaget. Förutom att han har spelat för Portugals landslag har hand bland annat spelat för Real Madrid, Manchester United och Juventus.

Kylie Jenner

Kylie Jenner är den ur Kardashian familjen som har flest följare. I skrivande stund har hon 377 miljoner följare. Kylie föddes år 1997 och slog igenom år 2007 då hon medverkade i familjens reality tv-program keeping up with the Kardashians. År 2015 lanserade hon sitt egna skönhetsmärke Kylie Cosmetics och hon är idag en av världens största influencers.

Selena Gomez

Selena föddes år 1992 och är en amerikansk sångerska och skådespelare. Som tonåring slog hon igenom på Disney chanel vilket var startskottet på hennes karriär. Men redan som barn kunde man se Selena i flera produktioner. År 2009 släppte hon sitt debutalbum. Sedan ett par år tillbaka är hon även producent och står bakom succén tretton skäl varför som hon producerat. Selena har 368 miljoner följare på Instagram

Dwayne Johnson

Dwayne ”the rock” Johnson är en amerikansk skådespelare och fribrottare. Han blev först känd som brottare och har flera fina vinster i bagaget. Men i början på 00-talet började han att arbeta mer som skådespelare och har synts i flera stora roller. Bland annat i Fast & Furious, Jumanji och Mumien. På instagram har han 356 miljoner följare.

Ariana Grande

Ariana Grande är numera mest känd som sångerska. Men hon slog igenom i tonåren som skådespelare på tv-kanalen Nickelodeon. Ariana föddes år 1993 i Florida. År 2013 började hon ge ut sin egna musik vilket var startskottet på hennes karriär som sångerska. Idag är Ariana Grande en av världens mest streamade artister och hon har 348 miljoner följare på Instagram. De senaste åren har det största fokuset legat på musiken. Men år 2022 fick hon en huvudroll i musikalen Wicked som väntas ha premiär år 2024.