Hoppa till innehåll

Börja skapa ditt innehåll till sociala medier

  • av

Många lägger otroligt mycket tid och energi på att ta fram innehåll för sina sociala medier. Det är särskilt viktigt att du skapar bra innehåll om du vill få fler följare. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan tänka för att skapa ditt egna innehåll för dina sociala medier.

Bra kamera och ljus

Oavsett om du använder TikTok eller Instagram är det viktigt att du tänker på både bild och ljus. Du behöver inte ha den mest komplicerade kameran eller den dyraste mobilen för att ta bra bilder eller filma bra klipp. Det viktigaste är att du håller kameran stilla och att du har bra ljus. Stå gärna i dagsljus för bästa resultatet. Det är alltid bättre med för mycket ljus än för lite.

Redigering

Nästa steg är att redigera bilden eller klippet. Om du ska sätta ihop ett filmklipp är det viktigt att du ser till att klippningen blir sömlös och att du tar bort onödiga delar eftersom du bara har någon minut på dig att förmedla det du vill få sagt genom klippet. Vad gäller bildredigering finns det många bra appar som gör dina bilder till professionella.